Geboortekaartjes

Je kijkt hier waarschijnlijk al maanden naar uit, jouw geboortekaartje! Hoe ga je deze vormgeven, wat ga je erop zetten? Naar wie ga je deze versturen? Er zijn zoveel mogelijkheden! Waar moet je beginnen?

Tips voor je geboortekaartje

  • Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg dat je de adressen alvast in excel hebt staan en je deze alleen nog meer op adres stickers hoeft te plakken. Je kunt ook de enveloppen van te voren laten bezorgen en deze alvast bestickeren/beschrijven. Sommige online webshops bezorgen ze direct voor je en hoef je alleen nog maar de adressen in te voeren.
  • Check de adressen lijst met je moeder en schoonmoeder, er is waarschijnlijk echt iemand die je bent vergeten en aan wie je echt niet hebt gedacht, laat moeders je hierbij helpen!
  • Wat voor informatie wil je allemaal op jouw geboortekaartje plaatsen? Naam, datum en tijd van geboorte, gewicht van de baby, bezoek adres of ook een tekst met bezoektijden? Wellicht een lief gedichtje?
  • Wat is jouw budget en waar wil je ze bestellen? Je kunt overal een proefdruk bestellen om zo de kwaliteit te vergelijken. Onderstaand een aantal sites waar je geboortekaartjes kunt bestellen. Als je het kaartje in je handen hebt, is toch altijd anders dan je het op je scherm ziet.
  • Ga je voor stoer en hip? Of ga je voor klassiek? De tekst kort en krachtig? Of een schattig lief gedichtje?
  • Bestel altijd wat extra! Je bent waarschijnlijk echt wel iemand vergeten die je later nog een geboorte kaartje wilt sturen en de verloskundige en kraamverzorgster wil ook een geboortekaartje. Altijd handig om 20 extra geboortekaartjes te bestellen.
  • Wees creatief en denk er goed over na, neem er dan ook de tijd voor. De leukste geboortekaartjes zijn de origineelste, denk eraan wie jullie zijn en wat bij jullie past. Bij veel websites kun je je hele geboortekaartje personaliseren en ook nog een foto uploaden.
  • Bij veel sites kun je het geboortekaartje van te voren maken en hoef je na de bevalling alleen nog maar de gegevens aan te vullen

Geboortekaartjes bestellen

Bij de volgende sites kun je geboortekaartjes bestellen. Veel van deze sites daarbij kun je zelf een geboortekaartje ontwerpen.

Voorbeeld Gedichtjes voor op een geboortekaartje:

Na 9 maanden onschuldig zitten voor iets
wat papa en mama hebben gedaan,
heb ik dat stekkie op {datum} verlaten
om met zijn drietjes verder te gaan.

Mooier dan de mooiste bloem ben jij
mooier nog dan zon en maan
We hopen dat de sterren
altijd gunstig voor je staan….

Al word je een klein boefje,
of ben je altijd lief.
Je bent vanaf het eerste moment
onze kleine hartendief.

Uit liefde geboren
kostbaarder dan goud
is ons vandaag
een nieuw leven toevertrouwd