Wat voor moeder ben jij? 5 categorieën supermama’s.

0
1383
In de 9 maanden dat jouw kindje in jouw buik zit tot op het moment dat de baby geboren wordt transformeer je van vrouw tot moeder. Vrouwen die geen kinderen hebben snappen nooit helemaal wat dit betekend, ook al claimen ze vaak het toch te weten omdat ze een hond hebben die 'hun baby is'. Alle dingen waarvan je altijd gezegd hebt het nooit te zullen doen, aan de kont van je kind ruiken om te ruiken of hij een poepluier heeft, een vieze speen in je mond doen om deze schoon te maken nadat hij op de grond is gevallen, getuigen van ware moederliefde. Alleen moeders begrijpen dat  het niet vies is om de snotneus van je kind met je eigen hand of mouw af te vegen als je die ene keer geen zakdoek bij de hand hebt, of iets in je mond te stoppen wat je kind net uit heeft gespuugd. Moeders begrijpen elkaar op een bepaald level maar zijn o zo verschillend. Vele moeders komen we tegen en de verschillen zijn levensgroot.

Wat voor Moeder ben jij?

Van cupcakebakkende buitenschools activiteitenregelende supermama tot full time werkende mama.  Van mies huismus ‘ik wil zoveel mogelijk spruiten op de wereld zetten en hou er hele burgerlijke normen en waarden op na mama’ tot hippe 1-kind-mama die haar busy social life wanhopig probeert te combineren met haar topjob en kwalitytime met haar partner.  Hierbij enkele categorieën beschreven, in welke categorie herken jij jezelf?

  1. The I have it all mummy, op deze moeder ben ik stiekem wel een beetje jaloers. Altijd op tijd op haar werk, dat natuurlijk de topjob is waar ik altijd al van gedroomd heb. Haar haar zit perfect gestyled, make up vlekkeloos, kinderen in de laatste mode en altijd relaxed, vol zelfvertrouwen en geduldig. Hoe kan het zijn dat ik tijd te kort kom met 1 kind, en deze I have it all mummy heeft er meerdere, de perfecte man en heeft nog tijd over om te sporten, natuurlijk een hippe sport die net upcoming is waar ik nooit van gehoord heb maar ja op knik als ze vraagt of ik er weleens van gehoord heb. Zelf zit ik vaak onder de vlekken als ik het huis uit loop, gezien mijn kleuter natuurlijk het nodig vind om eerst zijn mond te besmeuren met een broodje chocolade pasta en daarna mij een liefkozende knuffel om mijn knieën te geven voordat we afscheid nemen bij de creche. Uren later voor lul lopen merk ik het pas, dat er allemaal bruine vlekken aan de achterkant van mijn broek zitten, na veel grinniken van mijn collega’s, maar deze I have it all mummy kun je nooit op geen enkele vlek betrappen. Zelfs niet toen ze terug kwam van zwangerschapsverlof en we weten allemaal dat baby’s melk teruggeven. Ik denk dat deze moeder buitenaards is of bovennatuurlijk krachten heeft. Tegen deze moeder kijk ik op want hoe flikt zij het toch? Tijd over hebben om de lekkerste perentaart te bakken, twee of drie kinderen te verzorgen, zelf er beeldschoon uit te zien, een geweldige baan te hebben, een leuke partner en de facebook foto’s verraden dat ze samen met haar partner ook nog een leven naast kinderen en werk heeft, terwijl ik me niet meer de laatste keer kan herinneren dat ik samen met mijn vriend uit eten ben geweest. Ik hou van deze moeder, want deze moeder bewijst dat het wel mogelijk is!
  2. Mijn kinderen zijn mijn alles moeder, ken je die moeders die alleen nog maar over hun kinderen kunnen praten? Die hun hele timeline van facebook vol zetten met foto’s van hun kinderen? Die de poepluiers van hun baby daadwerkelijk een gespreksonderwerp vinden voor een verjaardagsfeestje? Je begrijpt deze moeders soms wel en soms is het fijn om met deze moeders op te trekken, want soms wil je ook alleen maar over je kinderen praten en vindt je het gespreksonderwerp luiers ook echt even heel interessant! Het is even lekker om met een persoon te praten die snapt dat tandjes die doorkomen echt heel vervelend zijn en het lachen van je kindje zo hartverwarmend kan zijn. Maar pas op dat je niet meegesleurd wordt, want voordat je het weet vindt jij dit ook normale gespreksonderwerpen voor in de kroeg of voor op een feestje! En even voor de duidelijkheid, dat zijn ze niet! Vaak houden deze moeders er traditionele normen en waarden erop na en het liefst hebben ze een groot gezin met meerdere kinderen.
  3. De CreaBea mama, deze moeder kent iedereen wel, ze hebben de leukste traktaties met verjaardagen (zelf gemaakt natuurlijk), de creatiefste verjaardagspartijtjes, regelen leuke buitenschoolse activiteiten en het liefst hebben ze ergens een blog waar ze laten zien hoe creatief ze zijn. Stiekem ben ik ook wel een beetje jaloers op deze moeder, die mooie taarten kan bakken, leuke cupcakes kan versieren en samen met haar kinderen koekjes versierd. Ik ben geen held in de keuken maar het lijkt me heerlijk als ik wat verder kom dan wat er op de achterkant staat van de cakemix. Deze moeder neemt de tijd voor haar kinderen en heeft waarschijnlijk ook een opleiding gevolgd op pedagogisch gebied, anders ben ik benieuwd hoe ze toch ieder keer precies weet hoe ze met een moeilijke kindersituatie om moet gaan en wat ze toch iedere keer perfect doet.
  4. De opschepperige mama, deze moeder heeft iedereen wel in zijn vriendenkring, haar zoontje heeft de hoogste cijfers, haar man heeft de beste baan en haar dochter heeft de mooiste kleurplaat gemaakt. Je begint een gespreksonderwerp dat jouw zoontje op het potje gaat en dat je zoooo trots bent en haar zoontje van dezelfde leeftijd gaat natuurlijk al maanden lang al naar de WC en veegt nog zelfs zijn eigen kont af ook! Vertel je over de promotie die jouw vriend heeft gemaakt op werk, dan is haar man directeur geworden. Deze moeder wil alles overtreffen wat andere bereiken, wellicht is het een stukje onzekerheid of gewoon trots, maar het is sowieso irritant! Deze mama heeft wel vaak goede tips, want ze wil wel altijd alles perfect doen en ze staat wel altijd voor je klaar. Wellicht heeft ze haar minpuntjes, maar ze is een loyale vriendin.
  5. De chaotische tijd tekort moeder, op het schoolplein roepen ze al dat ze iets vergeten zijn en moeten rennen of dat ze vandaag geen tijd hebben. Veelal zitten ze vaak onder de vlekken, hebben hun kinderen een ui mee in hun lunchbox in plaats van een appel (in zilverfolie heeft dit dezelfde vorm, foutje!) en vergeten ze weleens een ouderavond. Deze moeder wil erg graag, is erg gemotiveerd om een goede moeder te zijn, heeft ook liefde genoeg voor haar kinderen alleen vind het allemaal erg overweldigend. Het is ook erg druk, het combineren van werk, huishouden, kinderen, school, huisdieren, sporten, social life en nog 10 andere zaken met elkaar zorgt voor een enorme chaos in je hoofd. Help deze moeder eens een handje door haar kind een keertje thuis te brengen, een kort babbeltje te maken en een rustig bakje thee te drinken. Deze moeder heeft rust nodig, want ze maakt zich veel te druk terwijl dit vaak allemaal helemaal niet nodig is.
  6. De casual coole mama,  deze mama is zoooo cool, haar kinderen mogen dingen die andere kinderen niet mogen, dragen de hele dag een Spiderman pak als ze dat willen, hebben de nieuwste hipste gadgets en hebben thuis een speelkamer helemaal alleen voor de kinderen met een thuisbioscoop. Hoe cool is dat? Deze mama loopt erbij in de laatste hipste casual mode, niet vol in de make-up, maar wel genoeg om er verzorgt uit te zien, reageert overal erg relaxt op, terwijl jij echt in paniek zou raken als je kind klem zou zitten in een hekwerk. Zij is coooool en straalt dit uit. Zij vind dat haar kind kind moet zijn en doet waarschijnlijk zelf ook vrolijk mee aan belletje trek en een potje voetbal op het schoolplein.

Zelf hoop ik altijd dat ik een cooooole mama ben, maar uiteindelijk ben ik een mix van alle 6, de ene dag de één, de andere dag de ander.
Woensdag dagaanbieding 728x90