10 dingen die je niet mag zeggen tegen een zwangere vrouw!

2669

Je kent ze vast wel, de foute opmerkingen! De dingen die je niet wilt horen als je zwanger bent. Sommige mensen beseffen niet dat het GEEN compliment is om te zeggen dat je ‘op ploffen’ staat. Sommige mensen hebben totaal geen gevoel bij wat je wel of niet kunt zeggen tegen een zwangere vrouw met al haar hormonale ups en downs. Hierbij een paar pointers, wat wel en niet te zeggen tegen een zwangere vrouw.

Zwangere vrouw onvriendelijke opmerkingen:

  1. Dit is de meest belangrijke maar hij wordt toch zo vaak gemaakt, zeg NOOIT, maar dan ook NOOIT: “jeetje, krijg je een tweeling?” Hoe complimenteus wil je zijn? Beschuldig je een zwangere vrouw ervan dan ze megagroot is? Of nog erger, DIK?
  2. Nog één die zoveel gemaakt wordt en die niet al te complimenteus over komt en daarom in het rijtje not done valt: “jeetje jij staat op knappen, ben je gisteren of vandaag uitgerekend?” Wellicht moet de zwangere vrouw in kwestie nog drie maanden en heb je nu de grootste belediging ever naar haar hoofd geslingerd en heeft ze een complex voor de resterende tijd van haar zwangerschap.
  3. “Jij eet zeker voor twee?” Met andere woorden: je bent dik!
  4. “Hoe gaat het nu met je seksleven? Doen jullie nu andere standjes met je dikke buik?” Dit gaat helemaal niemand wat aan, deze vraag is te brutaal.
  5. “Mijn vrouw was niet zo groot”, wat heeft het voor nut dit te melden? Hetgeen waar een zwangere vrouw niet aan wil denken is de gewichtstoename, leg hier dan ook geen nadruk op. Vooral niet als dit meer is dan bij andere vrouwen.
  6. Zwanger zijn is geen vrijbrief om zomaar aan een buik te zitten, let hierop! Sommige vrouwen vinden het niet fijn als een wildvreemde of een kennis zomaar aan de zwangere tummy zit.
  7. Koosnaampjes geven uit het niets zoals ‘bolle’, ‘dikkie dik’ en andere namen die op de dikke buik slaan.
  8. “Je borsten groeien met je buik mee”, mannen denken dat vrouwen dit als positief ervaren maar dit is niet in alle gevallen zo.
  9. “Stond het in de planning?” Als het niet in de planning stond is het waarschijnlijk wel erg gewenst en anders heb je een heel delicaat onderwerp aangesneden waar je het als buitenstaander het niet over hoort te hebben.
  10. En dan het meest belangrijke, als iemand een buikje heeft, feliciteer dan niet meteen iemand met een zwangerschap! Misschien is deze persoon net bevallen of probeert iemand een paar kilootjes kwijt te raken. Ga er niet zomaar vanuit dat als iemand wat voller is dat die persoon dan ook zwanger is!

Hou er rekening mee dat zwangere vrouwen onzeker kunnen zijn over hun gewichtstoename, dikkere buik, opzwellende gezicht en enkels en dat ze zich waarschijnlijk helemaal niet sexy voelen. Geef haar daarom complimenten en wees lief voor zwangere vrouwen 😉