Ben jij ook een Loedermoeder? Doe de test!

2495
Loedermoeder

Ik zal mijzelf even voorstellen: ik ben een moeder van 2 jongens: 1 en 7 jaar. Ik heb serieus alles voor ze over. Het koekje naast mijn cappuccino wordt eerlijk door tweeën verdeeld, 1/2 voor de ene zoon en 1/2 voor de andere zoon. Alles zou ik voor mijn kanjers doen, alles heb ik voor ze over. Maar soms, heel soms ben ik een beetje een loedermoeder. Soms denk ik ook weleens aan mezelf. Ik pak weleens het laatste koekje uit het pak en zeg het niet, of maak weleens een lolletje met mijn oudje voor mijn eigen vermaak. Maar is het zo fout om soms een loedermoeder te zijn?

Doe de Loedermoeder – test

Voel jij je ook weleens een Loedermoeder? Volgens mij maakt iedere moeder zich weleens schuldig aan een aantal punten. Doe de test en check of jij ook soms een Loedermoeder bent. Heb jij meer dan 5 vragen met ‘ja’ beantwoord? dan ben jij ook een echte Loedermoeder!

  1. Eet jij ook weleens stiekem (in de kast/wc/gang) het laatste koekje/snoepje/chocolaatje/chipie op terwijl je tegen je kindje zegt dat het op is?
  2. Gooi jij weleens stiekem een kunstwerk weg van jouw creatieve kunstenaar? In alle overdaad van kunstwerken die ze meekrijgen van school? Ps: ik moet hierbij zeggen dat mijn zoontje 5 tekeningen en 2 knutsels per dag mee krijgt van school…
  3. Geef jij weleens je dreumes van 1 de schuld van een vlek op de bank of een kapot gevallen beker? ps: ik verdenk mijn vriend hiervan… iedere keer als ik thuis kom is er wat stuk of smerig en dan heeft de kleine het gedaan?
  4. Laat je je kind weleens iets ‘ongezonds’ snacken (voor het eten)  of geef je ze de iPad alleen maar om van het gezeur af te zijn? Sorry mama’s, ik weet het, je moet consequent zijn maar dat is soms zooo moeilijk als je moe bent en aan het koken…
  5. Houdt jij je kind weleens voor de gek alleen maar voor je eigen lol? hihi, sorry, dat is toch gewoon grappig?
  6. Lach je weleens als je dreumes struikelt? (soms ziet het er gewoon weleens grappig uit, niet als ze zichzelf pijn doen natuurlijk!)
  7. Zeg je weleens dat het bedtijd is terwijl ze eigenlijk nog een halfuur kunnen spelen maar je hebt echt even genoeg kind gezien die dag en wilt ze gewoon op bed hebben?
  8. Heb jij (stiekem) van het Sintmaarten snoep van jouw kindje gegeten?
  9. ‘Pest’ jij je zoon of dochter weleens een beetje met een verliefdheid? Vraag je er net te lang over door? Of vraag je expres of degene bij haar of hem komt spelen?
  10.  Gooi je weleens stiekem oud of stuk speelgoed weg zonder te overleggen met je zoon of dochter?

Gefeliciteerd! Je hebt waarschijnlijk op minimaal 5 vragen ‘ja’ beantwoord en dat maakt jou een echte Loedermoeder! Welkom bij de Club!