Fruitvliegjes vangen? Dit zijn de oplossingen!

2142
fruitvliegjes

Even helemaal off topic en totaal niet mama gerelateerd, maar heb je in de zomer ook zoveel last van fruitvliegjes? Bij het eerste lentezonnetje zit je hele fruitmand onder en blijven ze maar rond vliegen. Ze lijken uit niets te ontstaan en hangen als hangjeugd om de fruitschaal. De overvolle vuilnisbak durf je niet meer te openen door een explosie aan fruitvliegers die er dan uit komen zwermen. Wil jij er vanaf? Dit zijn DE oplossingen!

Lekkernijen voor Fruitvliegjes

Onze fruitige vriendjes houden van overrijp fruit, vuilnisbakken die gisteren al geleegd hadden moeten worden, en hetgeen ze echt heerlijk vinden is zoetige dranken. Het kan voorkomen dat je een aardig avondje hebt doorgetrokken en er wat glazen wijn op tafel zijn blijven staan. Dit is precies waar onze lieve fruitvliegers gek op zijn, oude wijn en overrijp fruit. Het liefst heeft de fruitvlieg ook nog een volle vuilnisbak die op een kier staat waar ze lekker van kunnen smullen. Wees gerust, ieder huishouden heeft fruitvliegjes!

Nu is de grote vraag, hoe kom je makkelijk van onze lieve kleine vriendjes af?

De Fruitvliegjes-vanger

Fruitvliegjes vangerStap 1: Neem een glas en een banaan. Het liefst een banaan die oververs is. Het maakt niet uit wat voor glas, als het glas maar diep genoeg is.

Stap 2: Stop het fruit in een glas. Hoe verser het fruit hoe meer fruitvliegjes eraf op komen.

Stap 3: Maak een koker in de vorm van een kegel. Deze plaats je in het glas met de punt naar beneden. Plak deze koker vast met plakband aan de rand van het glas, dit voorkomt dat de fruitvliegjes ontsnappen. De fruitvliegjes zullen erin vliegen, door het kleine gaatje, maar eruit lukt ze niet.

Let op: vervang het fruit regelmatig en leeg het glas met fruitvliegjes ook regelmatig. Anders zullen er larven in het glas komen en dit is geen fijn gezicht (tevens niet zo hygiënisch).

Het resultaat is geen fruitvliegjes meer rondom de fruitschaal of vuilnisbak! (en oude wijnglazen die nog op tafel stonden).

Wil je een wat minder diervriendelijke methode? Schenk wat wittewijn azijn in een schaaltje met wat zeepsop. De fruitvriendjes zullen uit dit schaaltje drinken vanwege de wittewijn azijn. De zeepsop zal hun leven snel beëindigen.

Het is dan natuurlijk wel dweilen met de kraan open als je niks aan de oorzaak doet van de komst van de fruitvliegjes. Dek daarom het fruit goed af. Ruim etensresten en drankresten goed op.   Maak je keuken vaak schoon, ook je koffiezet apparaat. En zorg dat de vuilnisbak goed gesloten is en vaak geleegd wordt.Spoel je wijn en bierglazen om of plaats ze direct na gebruik in de vaatwasser.

Succes met soppen en het in elkaar knutselen van een fruitvliegjes-vanger!

Last van ander ongediertje of vliegen? Deze producten kun je ook gebruiken!

Voor meer leuke (mama)weetjes? Like ons op Facebook of volg ons op Pinterest