Mama’s tas: 12 items die niet mogen ontbreken

3212

Zodra je moeder wordt verandert je hele wereld, zo ook de inhoud van je handtas. Je handtas wordt een luiertas en in plaats van lippenstift en een zonnebril zitten er nu items in zoals krentjes en spenen. Wat voor spullen moet je allemaal meenemen als je op pad gaat? Hierbij de 12 items die absoluut niet mogen ontbreken in de tas van een moeder.

Inhoud van mama’s tas:

 1. Alles is belangrijk in mama’s tas, maar stipt op één staan toch wel de babywhipes. Deze babywhipes zijn vaak een lifesaver voor  moeders. Overal waar ik heen ga dan neem ik babywhipes mee, tegen vieze vingertjes, kontjes die afgeveegd moeten worden en als ze vallen om ze een beetje moddervrij te krijgen. Mijn obsessie met babywhipes begon toen ik met mijn zoontje door het bos liep zonder babywhipes en hij een hondendrol vastpakte in plaats van een stok. Geen babywhipe in de buurt te bekennen en een kindje met echt hele vieze handjes. Sindsdien ga ik nergens heen zonder doekjes. Tevens komen de doekjes van pas als ze (weer) een keertje hoge nood hebben en er natuurlijk geen WC in de buurt is. Mijn zoontje heeft zelfs een keertje wild gepoept toen we door het bos liepen zonder wc in de buurt en ik was zo blij dat ik op dat moment wel babywhipes bij de hand had om zijn kontje af te vegen.
 2. Desinfecteer! Ik klink nu wel als een hygiëne freak maar kindjes zitten echt daadwerkelijk aan alles! En als je onderweg bent en geen kraan in de buurt hebt om handjes te wassen dan zijn babywhipes in combinatie met desinfecterende handcrème wel erg handig als ze honger krijgen.
 3. Honger, dan brengt me op het volgende punt: ETEN! Zodra je de straat uit rijdt beginnen ze al over eten, terwijl ze net 4 broodjes achter hun kiezen hebben. Daarom neem ik altijd extra broodjes mee en natuurlijk pakjes drinken. Toen mijn zoontje jonger was nam ik altijd een fles, voeding, water en een lepeltje mee.
 4. Een extra joggingbroek en onderbroek. Het gebeurt natuurlijk nooit behalve als je heel erg ver van huis bent, dan krijgen ze een ongelukje. Wat nu? Jij als goed voorbereide moeder hebt natuurlijk altijd een extra broek en onderbroek mee. De extra goed voorbereide moeder neemt zelfs een extra paar sokken mee als het regent want niets is zo leuk als in de plassen te stampen wanneer mama niet kijkt. En niets is zo vervelend als met natte sokken rondlopen.
 5. Een oud speeltje. Mijn zoontje neemt altijd zijn mooiste en nieuwste auto mee die hij dan vervolgens vergeet in de supermarkt. Daarom ligt nu de nadruk op oud speeltje. Je wilt niet dat ze verveelt raken als je onderweg bent, maar je wil ook niet 30Km terug gaan voor zijn nieuwe dure speeltje.
 6. Rozijntjes of een andere gezonde snack. Wellicht heeft je kindje geen honger maar lekkere trek is er altijd wel. Tevens wil jij ze even rustig in de buggy of winkelwagen houden zodat jij je even kan focussen op je boodschappenlijstje waarbij je tot nu toe niet verder bent gekomen dan melk en brood.
 7. Extra spenen! Heeft jouw kindje nog een speen? Dan weet je het leed wat speen zoeken heet 😉 Ik had altijd 4 extra spenen door het hele huis liggen en als hij naar bedje ging dan waren ze plotseling allemaal mysterieus verdwenen. Tevens was ik vaak onderweg en dan merkte ik na een kwartier wandelen dat zijn speen niet meer in zijn mondje zat, wat nu? In mijn tas zat gelukkig altijd nog een extra speen voor nood. Ik nam ook altijd zijn knuffie mee, hier vroeg hij op de meest onverwachte momenten om.
 8. Kleingeld: op de hoek van iedere straat staat wel een auto, motor of helikopter die pas werkt op het moment dat je er centjes ingooit. Na 10x nee zeggen  tegen ‘mag ik een centje mama’ mag je ook gerust een x ja zeggen en daarvoor heb je kleingeld nodig. Tevens is kleingeld ook superhandig voor die strenge toiletjuffrouw bij de V&D die jouw peuter met hoge nood er nier doorheen laat zonder te betalen.
 9. Telefoon met camera, je hebt op de meest onverwachtse momenten unieke momenten die je wilt vastleggen. Ik heb daarom altijd een camera bij me, om de schattigste, liefste en spontane momenten vast te leggen.
 10. Heeft jouw kindje nog luiers? Neem dan ALTIJD extra luiers mee. Zelfs als je maar heel kort op pad gaat kan dit een luier vol betekenen inclusief doorlek risico.
 11. Een speciaal zomer-item: zonnebrand! Je wilt absoluut niet dat je kindje verbrandt en soms schijnt de zon even feller dan je had gedacht. Een klein tubetje zonnebrand komt dan altijd goed van pas om van je lieve kindje geen tomaat te maken. In de winter is coldcream fijn om mee te hebben, dit is tegen schrale wangetjes en droge huid.
 12. Voor de mama’s met babies: je weet nooit hoe schoon de verschoonmogelijkheden ergens zijn, daarom een eigen luiermatje, billencrème, eventueel dettol doekjes en een extra romper mocht je baby een spuitluier hebben.