Met je kind de winter door

1474

Kou, regen, wind en eigenlijk veel te koud om naar buiten te gaan. Hoe kom je de winter door met een paar stuiterballen in huis? Hierbij een paar tips als je radeloos begint te worden!

10 tips voor het overwinteren met je kind

  1.  Zorg dat je altijd een plan B hebt! Was je eigenlijk van plan eikeltjes en paddenstoelen te gaan zoeken in het bos? Bedenk dat het ook kan gaan stormen en hou de knutselspullen gereed.
  2. Heb een top 10 lijstje in de aanslag met indoor activiteiten waar je heen kunt gaan met je kind als het slecht weer is, denk aan een indoor speelparadijs, het stoomtreinmuseum, het scheepvaartmuseum, het zwembad (liefst subtropisch natuurlijk), een lunch gelegenheid met speelgelegenheid voor kinderen, sommige dierentuinen hebben ook grote overdekte gedeeltes, aquariums en ga zo maar door. Zo een lijstje kun je wellicht inzetten als plan B  of als plan A als het weer al slecht voorspelt is.
  3. Koop laarzen en een regenjas voor jouw zoon of dochter met Hello Kitty of Cars opdruk. Van regen en water smelten kinderen niet en in plassen stampen vinden de meeste kinderen heel erg leuk! Laarzen en regenjas zijn vooral erg handig als de sneeuw begint te vallen en je sneeuwengelen gaat maken of sneeuwballen gaat gooien!
  4. Kou hoeft niet perse te betekenen dat jouw kind niet kan buitenspelen, zorg voor een dubbel paar dikke sokken, dikke schoenen, dikke jas, handschoenen, sjaal , maillotje onder de spijkerbroek en een muts. Dik bepakt kunnen ze toch lekker buitenspelen, eikeltjes zoeken, sneeuwballen gooien, een bladeren hoop maken en ga zo maar door! Als ze verkleumd binnenkomen heb jij als allerliefste mama natuurlijk een lekkere bak warme chocomel klaarstaan met slagroom!
  5. Zorg voor extra vitamines voor je kind in de winter! Erg belangrijk gezien de vele virussen die rond deze tijd rondwaren.
  6. Hou je telefoonboekje in de aanslag met vriendjes en vriendinnetjes die kunnen komen spelen.
  7. Koop beslist een slee, je komt niet de winter door zonder slee. Handig om boodschappen mee te doen, honden mee uit te laten en van heuvels mee af te glijden. Bezorgt uren lang speelplezier en natuurlijk hartverzakkingen voor mama die het toch allemaal een beetje te hard vindt gaan.
  8. De Winterefteling is een goede tip om heen te gaan met je kind in de winter!
  9. Zorg dat je any time, any day zakdoekjes en een extra broek bij je hebt in de winter. Ze zijn in de winter vaker verkouden, zakdoekjes komen altijd van pas. Tevens stampen ze altijd in die ene diepe plas als je het niet verwacht en je net heel erg ver van huis bent. Een extra broek kan daarom nooit kwaad!
  10. Koop tenminste van alles twee paar! Twee paar winterjassen, twee paar winterschoenen, twee paar handschoenen etc. Als er 1 in de was ligt of nog ligt te drogen na een plensbui kun je de andere nog aantrekken.