Roze wolk is een Mythe?

0
1574

9 maanden lang met een dikke buik rondgelopen, misselijk, moe en hormonaal. Iedereen lijkt op een roze wolk te zitten behalve jij, jij zit eerder op een donderwolk. Iedereen lijkt jouw zwangerschap geweldig te vinden, behalve jij? Begrijp me niet verkeerd, je vind het heerlijk om een kindje te krijgen, je hebt hier bewust voor gekozen, alleen het zwanger zijn valt je vies tegen. Komt dit je bekend voor? En voel je je schuldig dat jij niet zo blij bent met zwanger zijn als de rest van de wereld lijkt te zijn? Don’t be! Er zijn zat moeders waar deze roze wolk ontbreekt.

Waar blijft de roze wolk?

Als je net bevallen bent van een mooie lieve baby zoon of baby dochter dan hoor je in de wolken te zijn, dat ben je waarschijnlijk ook. Alleen dan komen de slapeloze nachten, de onzekerheid of je het wel goed doet, de spanningen in de relatie, je raakt sociaal geïsoleerd doordat je aan huis gekluisterd bent en je vraagt je af: is this it? Je hebt wellicht zelfs een overkoepelende vraag: is het normaal dat ik me nu niet gelukkig voel? Waarom voel ik me niet gelukkig? Is er wat mis met me?

Het antwoord is: Nee, er is niks mis met je! Het is normaal dat je je zo voelt! Wees niet bang, veel vrouwen gaan door deze fase. Een voordeel is dat het alleen maar beter kan gaan en leuker kan worden en dat wordt het ook! Je kindje is in het begin erg afhankelijk, je voelt je inderdaad een melkkoe die alleen maar kan huishouden, melk geven en luiers kan verschonen. Maar straks, als jouw kindje voor het eerst naar je lacht, dan smelt je. Als jouw kindje voor het eerst giechelt, of mama of papa zegt, dat maakt het allemaal waard. De roze wolk komt wel, het genieten komt wel. De eerste periode met je baby kan zwaar zijn, niet iedere moeder kan hiervan genieten.

 

Roze wolk in de Peutertijd

Sommige mensen zijn babymensen, sommige mensen zijn meer peutermensen. Ik geniet er het meeste van om met mijn zoontje te kletsen, te spelen en te stoeien. Nu zit ik op mijn roze wolk, nu geniet ik van mijn periode. Niet iedereen is hetzelfde, de babyperiode is een zware periode die niet voor iedere vrouw even makkelijk is en waar niet iedere vrouw daarom even goed van kan genieten. Probeer te genieten van de kleine dingetjes zoals een lachje, een handje en een knuffeltje. Probeer te focussen op de pluspunten van het moederschap, de leuke dingen, hoe zwaar het soms ook is. Hou in ieder geval één ding in gedachten: het wordt alleen maar makkelijker. Jij wordt iedere dag een betere moeder en jij krijgt iedere dag meer ervaring. Twijfel niet aan jezelf en doe wat voor jou goed voelt.