11 tips in het vinden van een mooie baby naam

1745

De leukste taak tijdens je zwangerschap, maar ook soms de moeilijkste, is het vinden van een geschikte naam voor je baby. Sommige vrouwen hebben van jongs af aan al een naam in gedachten voor hun toekomstige kind, sommige ouders vinden het een stuk lastiger een naam te vinden. Je hebt 9 maanden de tijd maar soms is deze tijd toch nog te kort. Het moeilijkste is vaak om samen een naam te vinden die jullie beide leuke vinden. Hierbij een aantal tips die de zoektocht wellicht makkelijker zullen maken.

10 tips: het kiezen van een naam

 1. Hou altijd een kladblokje bij de hand, de beste ideeën komen op de momenten dat je het niet verwacht maar ze vervliegen ook snel. Schrijf  alle ideeën op, wat misschien in het begin niet zo goed klinkt, leidt wellicht later tot de juiste naam.
 2. Je partner en jij hebben wellicht een andere smaak qua namen, stel voor dat je eigen lijstjes maakt en vergelijk de lijstjes uiteindelijk. Kies uit zijn lijst de mooiste namen en laat hem uit jouw lijst de mooiste namen kiezen. Zo kun je de lijst combineren en een top 5 samenstellen.
 3. Praat er niet iedere dag over, probeer dit te beperken tot afgesproken momenten. Anders wordt het een onderwerp waar je beide moe van wordt terwijl je het juist een positief onderwerp moet blijven.
 4. Koop een namenboek, staan wellicht namen in waar je nooit aan gedacht hebt.
 5. Speur het internet af naar namen, check bijvoorbeeld onze namen pagina voor inspiratie.
 6. De aftiteling van films bevatten ook vaak leuke namen.
 7. Wil je dat een naam wat voor je betekend? Denk aan favoriete zangers, liedjes of plaatsen op de wereld die wat voor jullie betekenen.
 8. Hou rekening met de achternaam die jullie kindje krijgt. De voornaam en achternaam moet samen mooi klinken. Let er ook op dat de initialen niet raar ogen, denk aan Willemijn Cosera, de afkorting hiervan is W.C. Jouw kind kan hiervan last ondervinden.
 9. Onthou dat de naam niet alleen leuk moet zijn voor een baby en een kind, maar ook straks voor een volwassen man of vrouw.
 10. Begin vroeg in de zwangerschap met een naam kiezen. Als je de naam na 9 maanden zwangerschap al zat bent, dan weet je dat het geen goede naam is om aan je kind te geven die waarschijnlijk meer dan 8o jaar met zijn of haar naam moet doen. Tevens kan het altijd gebeuren dat je kindje te vroeg geboren wordt en dan wil je evengoed wel een naam hebben voor de kleine.
 11. Bedenk of je een populaire naam wilt, een klassieke of een aparte. Wat past bij jullie? Volg vooral jullie gevoel en laat je niet teveel beïnvloeden door vrienden en familie.