Vrouw bevallen in Leids restaurant

3839

“in drie kwartier was de baby er!”

Het zou je toch maar overkomen, hoogzwanger, even de deur uit en dan plotseling bevallen van een kindje midden in een restaurant! Het overkwam deze dame.

Ze kwam einde middag met rugpijn aan en ging zitten op het terras van restaurant Annie’s in Leiden. Binnen een uur was ze bevallen van een gezond meisje.

“Haar man was net op tijd.”

Bij de chef bediening Ilona van het Leidse restaurant Annie’s giert de adrenaline een paar uur later nog door het lijf. ,,Toen alle ambulancebroeders erbij stonden, besefte ik: dit is heel gek, erg bijzonder.”

Een lang verhaal kort: na half vijf vanmiddag komt er een vrouw het terras op met rugklachten, tegen half zes bevalt ze van een meisje, onder begeleiding van een verloskundige, toevallig ook in de buurt. ,,In drie kwartier tijd was het allemaal gebeurd!”

“Ik besefte: dit is heel gek, erg bijzonder”

Chef bediening Ilona

Weeën

De vrouw bleek al heftige weeën te hebben toen ze bij het restaurant aankwam. ,,Ze had pijn, vertelde ze. Haar man had al door dat het menens was en ging de auto halen. Maar ondertussen kwam een andere gast en die merkte dat mevrouw al heel kort achter elkaar weeën kreeg. ‘Bel 112′, zei die gast.”

De bevalling was dus al begonnen, de hoogzwangere vrouw werd achterin het restaurant op een bank gelegd. ,,Stomtoevallig bekeek een verloskundige net de menukaart op ons terras. Toen zij hoorde wat er aan de hand was, is ze ook meteen gaan helpen.”

De andere eters en drinkers bij Annie’s werden vriendelijk verzocht in een ander deel van het restaurant plaats te nemen. ,,Daarvoor was veel begrip hoor, men snapt wel dat er belangrijkere zaken in het leven zijn dan een biertje of een borrelhap.”

De bevalling verliep -ondanks de bijzondere omstandigheden-  goed. ,,Ze was heel emotioneel, en heel blij. Maar dit is natuurlijk niet de plek waar je verwacht te bevallen.”

De vader was net op tijd terug om de geboorte van zijn dochter mee te maken.

,,Hij zou later deze week nog langskomen om ons uitvoerig te bedanken.” En ja: moeder en kind maken het goed, zoals de bekende geruststellende woorden luiden. De naam van het meisje? ,,Niet Annie, nee, dat zou mooi geweest zijn. Maar we weten niet hoe ze wel heet. Waarschijnlijk horen we dat nog.

Politie, ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen om te helpen bij de bevalling. Ook de brandweer hielp een handje: het café aan de Hoogstraat is namelijk alleen bereikbaar via een trap. Er was dus een ’tilletje’ nodig om de kersverse moeder op een brancard uit het café te dragen.

Bron: www.AD.nl Niels Klaassen 
Foto bron: omroepwest /nieuws/3711470/Vrouw-bevallen-van-dochter-in-restaurant

 

Heb jij ook een opvallend bevallingsverhaal? Op een gekke plek bevallen of heel snel, of juist langzaam? e-mail het onze redactie op info@mamaweetjes.nl en wie weet staat jouw verhaal hier binnenkort!

Meer leuke MamaWeetjes? Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter!