Gefeliciteerd! Het is een baby Jongen!

5050
Gefeliciteerd! Het is een baby Jongen!

 

Natuurlijk maakt het niet uit of je een jongen of een meisje krijgt, het aller aller belangrijkste is dat je kindje gezond ter wereld komt! Maar stiekempjes, heel stiekem, ben ik toch wel een meer een jongensmoeder. Mij zie je niet uren tutten met haartjes en met poppen, en met pannetjes en potjes spelen. Ik vind het heerlijk om met mijn zoontjes te voetballen, te ravotten en en als een stuiterbal door het bos heen te stuiteren. Hierbij 12 redenen waarom het krijgen van een zoon echt geweldig is!

 1. Knuffelen, knuffelen en nog een knuffelen! Jongetjes zijn grote knuffelberen. Er kan altijd een kusje vanaf en het liefst nog een dikkere knuffel! Jongetjes adoreren hun moeder, hoe fijn is deze onvoorwaardelijke liefde!
 2. Kan geen minuut stil zitten, heeft de spanningsboog van een mug en kan zich bezighouden met takjes, een bal, een auto, een blaadje en alles wat beweegt. Het liefst speelt hij de hele dag tikkertje, pak me dan, verstoppertje en nog veel meer spelletjes. Springen op de bank en op bed, het hoort er allemaal bij.
 3. De hele dag lachen, gieren en brullen. Het liefst om hun eigen grapjes die gaan over poepjes, scheetjes, plasjes, en piemeltjes, allemaal hilarisch! Hieperdepiep wordt hieperdepoep en dit wordt 100x herhaald gevolgd door een schaterlach. Met een zoon verveel je je nooit!
 4. Heeft geen kleding nodig, loopt het liefst de hele dag naakt rond en danst daarbij en zingt liedjes waarbij hij zijn eigen teksten verzint.
 5. Kan het huis laten ontploffen binnen een uur, hij speelt vijf minuten per speelgoedje en haalt alle speelgoedjes uit alle hoeken, manden en kisten. Als je terug komt van de was doen, kun je de huiskamer weer opruimen. Het leukste is dan zijn gezichtje, die je haarfijn verteld dat hij gewoon even wilde spelen met zijn duplo treinen.
 6. Het kan niet stilstaan, niet tijdens het tandenpoetsen en ook niet tijdens het eten
 7. Hij wil graag net zo groot en stoer zijn als papa en wil ook net zo stoer plassen als papa, met als gevolg dat de hele wc onder geplast is, wat tot een hilarisch ‘sorry mama, ik wilde net zoals papa plassen’ leidt.
 8. Het blijft niet schoon, geef het maar op mama! Boys are ment to be dirty! Door de plassen stampen, ‘per ongeluk’ door de modder lopen en natuurlijk overal aan zitten met hun handjes die altijd zwart zien. Gelukkig ben jij een goed voorbereidde jongensmoeder die altijd vochtige babywipes op zak heeft voor vieze plakkerige jongenshandjes!
 9. Cars auto’s, Thomas treinen, Chuggington treinen, Hot wheels, Planes, Duplo treinen en nog vele anderen. Hij heeft tal val lievelingsauto’s die altijd mee moeten, mee in bad en mee naar de stad. Minimaal 1 keer per week moet je terug omdat hij een auto ergens in de supermarkt heeft laten liggen. Deze passie voor auto’s en treinen is zoooo schattig!
 10. Klimmen, klauteren, stoeien en springen. Wees voorbereid op blauwe plekken want papa en mama moeten vaak meedoen. Wees tevens voorbereid op hartverzakkingen want ze halen de gekste toeren uit! Haal een verbanddoos in huis met genoeg pleisters en neem een BHV cursus, die zul je nodig hebben met een zoon.
 11. Ze maken overal een wedstrijdje van, rennen, eten, spelen, alles! En verliezen vinden ze niet leuk! Hier komen de oerinstincten van de man al naar boven 😉
 12. Als laatste, maar zeker niet als minst, de obsessie met hun pimpie, pielemoos of welke naam je zijn piemel hebt gegeven. Het liefst verteld hij in de supermarkt, aan zijn oma en aan iedereen hoe groot ie is, wat hij ermee kan en laat hij hem ook nog eens zien!

Dit is voor de moeders met zonen waarschijnlijk wel herkenbaar. Voor de moeders die een baby jongen verwachten, succes en geniet!

 

Ben je op dit moment zwanger? Vraag nu de GRATIS blije doos aan >>>

GRATIS blije doos, vraag aan