Top 3 smoesjes van peuters

0
1294
Mijn lieve peuter is natuurlijk het liefste en meest geweldige kind ter wereld, maar soms heb ik behangplaksel nodig, dan kan ik de kleine donder wel achter het behang plakken! Zo jong als ze zijn, ze hebben een heel assortiment van smoesjes klaar staan om hun zin te krijgen en hun willetje door te drammen.  Hierbij de meest creatieve en veelvoorkomende smoesjes van onze schattebouten op een rij:

Top 3 peuter-smoesjes:

 1. Met stip op 1: mijn peuter wil natuurlijk nooooooit naar zijn bedje toe. Om te beginnen heeft hij:
  1. Nog dorst
  2. Honger
  3. Moet nog plassen
  4. Wil nog een verhaaltje
  5. Heeft het hierna te warm
  6. Is daarna bang in het donker
  7. Hierna zijn er monsters onder het bed
  8. Wil daarna nog een kusje van papa en voor je het weet ben je zo een uur verder. Succes met het naar bed brengen van deze komediant.
 2. Soms wil mijn zoontje niet eten en dan gaat de trukendoos open. Hij heeft plotseling pijn in het buikje, oei, stel dat hij wel echt pijn aan zijn buikje heeft? Maar als je dan met een ijsje aan komt zetten is plotseling het ‘au buikje’ over…   Stof om over na te denken. De volgende smoes is dat hij ‘al vol zit’, ‘hij heeft al gegeten’. Wanneer had hij dan gegeten? Daarvan kan jij je toch weinig van herinneren. Hij heeft al heel veel happen gehad zegt ie, toen jij niet keek. Dit is haast onmogelijk, gezien het feit dat jouw arendsogen niet van zijn bord af zijn geweest. De smoesjes om niet te hoeven eten blijven maar uit zijn grote duim komen, de één na de ander. De meest creatieve is nog wel: ik heb mijn mond nog vol, terwijl hij zijn mond vult met lucht.
 3. Na vier keer aan zijn piemeltje gezeten te hebben vraag je of hij nu echt niet moet plassen. Hij wil natuurlijk niet plassen want hij is zo heerlijk met de auto’s aan het spelen, het antwoord op jouw vraag is daarom ‘nee hoor, ik had een beetje jeukie’. Een kant en klare smoes natuurlijk want 5 minuten daarna houdt hij het niet meer en rent hij naar het toilet om maar net aan niet in zijn  broekje te plassen. Zo gaat het ook altijd voordat je weggaat, niet even nog naar het toilet willen maar 5 minuten nadat je vertrokken bent moeten ze plassen.

Aan ons moeders is het om ons lachen in te houden en op een pedagogisch verantwoorde manier met deze smoesjes om te gaan. Succes!