10 momenten wanneer je terugverlangt naar de babytijd van je peuter

1719
Heb jij ook weleens het gevoel dat de tijd te snel gaat? Alle cliché's dat 'de tijd voorbij vliegt' en 'je van ieder moment moet genieten' lijken even waarheid te worden. Jouw kleine baby wordt echt snel groot. Het ene moment heb je een baby in je armen en het andere moment loopt er een kind door je huis. Hierbij 10 herkenbare momenten waarbij je weer wilt dat jouw beweeglijke eigenzinnige peuter toch nog eventjes een pruttelende baby is die nog geen 'nee' geleerd heeft.

10 momenten:

  1. De verlangens naar de babytijd komen nog weleens bovendrijven als je weer eens een discussie hebt met je peuter over eten, slapengaan, tandjes poetsen of welke kleren hij wel en niet aan wilt. Hoe heerlijk was het dat je baby alles at, ging slapen wanneer je hem in bed deed en je hem alle kleren aan kon trekken wat je wilde!
  2. Je dacht dat kleren aantrekken moeilijk was bij een baby? Probeer het maar eens bij een peuter die geen zin heeft om kleren aan te trekken en naakt door het huis heen rent! Jouw peuter heeft de grootste lol want het spelletje is natuurlijk dat jij erachteraan moet rennen. Maar hoe moe ben jij met de kleren in je handen en de haast die je hebt want je moet eigenlijk al een uur geleden op werk zijn.
  3. Geven baby’s rommel? Probeer maar eens een peuter! Een baby blijft nog beperkt tot mors vlekjes van het eten en drinken en een paar speelgoedjes die uit de box zijn gevallen. Peuters kunnen de grootste bende maken die er bestaat. Door plassen stampen is het leukste spelletje dat er is en met natte schoenen naar binnen lopen is natuurlijk geen probleem. Modder, zand en andere viezigheid? Heerlijk vinden ze het! Speelgoed? Het liefst door het hele huis! Het liefst moet de hele speelgoedkist leeg en alles moet gemaakt worden! Heb je het huis net netjes? Dan wordt je peuter wakker en wacht dan maar 5 minuten, met de spanningsboog van een mug verslijt hij zo 10 speelgoedjes per minuut. Wegdoen van iets van het vele speelgoed is not done want plotseling is hun ‘babyspeelgoed’ weer helemaal ‘in’ en zijn ze daar weer de hele middag zoet meeBanner LF 728 x 90
  4. In de supermarkt willen ze niet meer in het wagentje zitten maar rennen door de hele supermarkt. Soms valt er wat of je bent je peuter kwijt en staat hij bij de uitgang bij de hamsterauto ‘zelfstandig’ te zijn en te spelen met de kindjes daar. Een halve hartaanval verder en na het afzoeken van de halve supermarkt heeft de kassière je erop geattendeerd dat het blonde jongetje met de krulletjes bij de hamsterauto staat. Deze peuter zelfstandigheid is toch even wennen, het ene moment staan ze bij je, het andere moment zijn ze verdwenen.
  5. De nee fase: de typische puberende peuter. Alles is NEE. Ze hebben een eigen mening gevormd en deze mening is NEE. Zelfs op de vraag of ze ijsjes lekker vinden zeggen peuters NEE. Hoe heerlijk is de babytijd, een baby zonder mening. Alleen maar heerlijk lief lachen en kirren. Wanhoop niet, deze fase gaat voorbij!
  6. Te slimme peuters, ze praten plotseling mee, snappen meer dan je lief is en volgen de gesprekken aan de etenstafel. Vloeken kan al een hele tijd niet meer maar nu moet je er helemaal op gaan letten wat je zegt. Ze kunnen namelijk ook dingen doorvertellen!
  7. Als je door de stad loopt en je peuter moet weer eens plassen en er geen WC is in de dichtbije omgeving. Die luier was toch wel erg handig toen je peuter nog een baby was.
  8. Shoppen/boodschappen halen was toch makkelijker met een baby dan met een peuter. Peuters vinden het vaak niet leuk en vragen dan: gaan we al naar huissss??? Mag ik een ijsje??? Gaan we al??? Ik wil naar huiss!! Dit is toch wel een verandering vergeleken met een baby die in de wandelwagen ligt te slapen.
  9. Geen rustige avonden meer! Springen op de bank, stoeien met papa, mama kietelen en natuurlijk achter de hond aanrennen. Het huis is te kleine voor jouw bewegelijke peuter. Soms wil je wel eens dat je de batterijen eruit kon halen, zo druk zijn ze. Moe zijn ze niet te krijgen, zelfs na een hele dag rennen, voetballen en spelen met papa hebben ze ’s avonds nog tijd over om te klieren. Waar ze de energie vandaan halen vraag je je iedere keer weer af.
  10. De smoesjes trommel gaat open op het moment dat jouw peuter naar bed moet of iets moet doen waar hij geen zin in heeft zoals eten of badderen. Monsters onder zijn bed, Au buikje of of of… er is echt altijd wel een excuus om niet te doen wat jij zegt, maar je kunt hem ook niet beschuldigen van smoesjes. Een goede meeveertechniek is hier vereist. Geduldig blijven en denken aan hoe makkelijk jouw peuter was als baby.

Maar uiteindelijk is het hebben van een eigenwijs klein peutertje in huis zo fijn, de reuring die het met zich meebrengt en een gesprek kunnen aanknopen met dit mini mensje. Hoe fijn is het dat de kleine babietjes groot worden en uitgroeien tot zelfstandige peuters en kleuters. Geniet van deze periode, voordat ze nog groter zijn!

Mamaplaats zoekt testmoeders!